SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Miesten maastohiihto Suomessa kaudella 2015-2016
August 3rd, 2015 by rnn.yqe.

Maastohiihto kiinnostaa edelleen suomalaisia katsojia. Tämän todistavat viime talven MM-kisat, joita seurasi melkein miljoonaa katsojaa. Urheilulähetyksistä ainoastaan jääkiekko on pystynyt yltämään samanlaisiin katsojalukuihin. Seuraavaksi käydään pieni katsaus tulevaan hiihtokauteen.

Suomaishiihtäjät tulevalla kaudella

Suomen Hiihtoliitto on valinnut suomalaisia hiihtäjiä kauden 2015-2016 kilpailuihin. Ryhmään mahtuu yhteensä seitsemän naishiihtäjää ja kolmetoista mieshiihtäjää. Naisten sprintti- ja normaalimatkoilla kilpailevat mm. Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Kerttu Niskanen. Miesten sprinttimatkoilla esiintyvät esimerkiksi tutut Martti Jylhä ja Matias Strandvall. Miesten normaalimatkalla suomalaisista nähdään mm. Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen, Ville Nousiainen ja viime kaudella hyvin esiintynyt Iivo Niskanen. Valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Reijo Jylhä, sprinttivalmentaja Olli Ohtonen ja valmentaja Teemu Pasanen.

Tämän lisäksi Suomen Hiihtoliitto oli valinnut neljä naista ja kuusi miestä haastajaryhmään täydentämään pääryhmää tarvittaessa. Nuorten maajoukkueeseen valittiin sen sijaan kolmetoista hiihtäjää. Haastajaryhmän valmentajana toimii Ville Oksanen ja nuorten maajoukkueen peräsimessä työskentelee Jussi Piirainen.

Kauden pääkilpailut

Ensi kaudella käydään tuttuun tapaan monet pääkilpailut kuten Suomen Cup, Maailmancup ja perinteinen Tour de Ski. Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu käydään Vuokatilla tämän vuoden loka-marraskuun vaihteessa. Suomen Cupin päätös hiihdetään sen sijaan Rukan maisemissa 9. – 10.4.2015. Maailmancupin ensimmäinen hiihtokilpailu käynnistyy marraskuun lopulla Kuusamon kilpailulla Rukalla. Perinteinen Tour de Ski käydään vuoden 2016 tammikuun alkupuolella. Kilpailut käydään tuttuun tapaan Sveitsissä, Saksassa ja Italiassa.

Viime vuonna Anna-Kaisa Saarinen oli sijoittunut parhaana suomalaisena kolmanneksitoista Tour de Skin kisan yhteistuloksissa. Suomalaiset mieshiihtäjät jäivät sen sijaan tuloksissa kauas taakse. Tulevan kauden täydellisen ohjelman voi käydä katsomassa Hiihtoliiton sivuilla.

Valmistautuminen tulevaan kauteen

Tulevalla kaudella odotetaan jälleen kerran jännittäviä kilpailuja ja vahvaa suomalaismenestystä. Ennakko-odotukset koskettavat varsinkin Niskasen sisaruksia, jotka menestyivät hienosti viime kaudella. Suurin osa Suomen maajoukkueesta on jo aloittanut oman valmistautumisensa tulevaan kauteen osallistumalla Norjan leirille ja Blink-kisoihin. Kisat käytiin Norjassa Sandnesissa ja kilpailut hiihdettiin perinteisesti rullasuksilla. Elokuussa osa maajoukkueesta jatkaa harjoittelun Sveitsin Pontresinassa ja toinen osa taas kotimaassa Ylläksellä.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa