SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Suomalaisen jääkiekon huippulupaukset
June 1st, 2015 by rnn.yqe.

Joka joulukuu me suomalaiset syömme itsemme sydänkohtauksen partaalle, jonka jälkeen jäämme odottelemaan joululomien loppua, jonka aikana pelataan yleensä jääkiekon nuorten maailmanmestaruudesta. Seuraamme, kuinka Pikkuleijonat taistelevat muiden maiden nuoria lahjakkuuksia vastaan. Pelissä on mestaruuden lisäksi myös jotain tärkeämpää: Paikka NHL-kykyjenetsijöiden vihkossa.

Jari Kurri, Teemu Selänne, Jere Lehtinen ja Saku Koivu ovat eittämättä Suomen jääkiekkohistorian parhaimmat pelaajat. Vuosien varrella monet muut ovat pelanneet myös ansiokkaasti Pohjois-Amerikan jäillä, mutta yksikään heistä ei ole yltänyt yllämainittujen herrojen tasolle. Miltä näyttää siis Suomen tulevaisuus? Ketkä ovat Leijonien seuraavat johtajat ja kenties maailman parhaat pelaajat?

Kotimaista kermaa Barkovin johdolla

Suomen tämän hetken ehdottomasti paras nuori pelaaja on Florida Panthersin Aleksander Barkov Jr. Vasta 19-vuotias peluri on jo osa Leijonien vakiokokoonpanoa ja seurajoukkueessa vastuuta on tullut konkareiden tapaan. Keskushyökkääjän roolissa parhaiten pelaava Barkov tulee ilahduttamaan suomalaisia kiekkofaneja vielä vuosien ajan.

Vasta parikymppinen Rasmus Ristolainen pelaa jo nyt kuin 40-vuotias Zetterberg. Iso koko, rauhallisuus sekä pelinavaaminen ovat Buffalo Sabresin puolustajan parhaat ominaisuudet, mutta iän karttuessa myös muut ominaisuudet tulevat kehittymään huipputasolle. Viime kaudella Ristolainen pelasi neljää peliä vaille täyden kauden tehden 20 tehopistettä. Hän teki myös voittomaalin alle 20-vuotiaiden vuoden 2014 MM-finaalissa, jossa kukistettiin rakas naapurimme Ruotsi.

Teuvo Teräväinen kuului Ristolaisen tavoin vuoden 2014 MM-kultajoukkueeseen ja voitti myös koko turnauksen pistepörssin. Tähdistökentälliseen valittu keskushyökkääjä varattiin numerolla 18 Chicago Blackhawksiin, mutta tällä hetkellä Teräväinen tahkoo farmijoukkueessa AHL-sarjaa. Luova ja kiekollisesti taitava Teräväinen on Suomessa ja Euroopassa oman ikäluokkansa yksi parhaista pelaajista.

Yleensä Suomesta tulevat maailman parhaat maalivahdit, ja toivottavasti tämä trendi myös jatkuu. Mutta toivottavasti Suomesta saadaan myös tulevaisuudessa maailmalle uudet Selänteet ja Koivut.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa